Khamis, 23 Mac 2017

Hobi Baru Melaram




Hujung minggu sudah saya teringin nak adik saya Nor Raihan make up saya..buat makeover.

Semua ni gara2 set NUTRIWHITE sold out.

Ada yang memborong disebabkan tahu kebagusan NUTRIWHITE terutama makeup remover mampu untuk menanggalkan makeup..

Saya sebelum.ni yang tak suka makeup kerana ada masalah nak cuci makeup.

Tapi dengan NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER.
Eye liner maskara yang sukar nak dibersihkan itu dapat dibersihkan dengan sekejap sahaja kurang 15minit tanggal sisa2 makeup.

Punya happy saya..lepas ni tak serik la saya nak bermake over janji NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER ada. Settle masalah




Selasa, 14 Februari 2017

Family Hug & Family Day

Family Hug pesanan MASTER HUMBLE




FAMILY DAY 

Untuk kami


Pada sabtu yang lepas bertempat di Pantai Puteri, kami sekeluarga telah menyertai hari keluarga FKM.




Sangat seronok setelah sebulan balik daripada Jepun...


Inilah masa yang ditunggu-tunggu..




Kami sekeluarga dah biasa keluar tiap minggu bersama keluarga Nagoya apabila pulang ke Malaysia kami seakan mati kutu.


Tak tahu apa program nak buat.


Terima kasih para penganjur...




Dapat makan kambing, ayam bbq pm joe terbaik sedih udang bakar, nasi lemak mee hoon dll







Selepas isi masa dengan keluarga


Saya ada lagi semangat untuk berjaya





Always safe Always Work Always Green


#shakleeeffect

#shaklee 

#shakleejepun

#shakleemalaysia

#shakleemelaka 

#shakleejb 

#shakleekelantan 

#shakleepeneng

#shakleeperak

#shakleeselangor

Khamis, 2 Februari 2017

PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA DAN JEPUN


PERAK
πŸ“²+60 18‑217 4788
Farahdatul sahuda bt suhiri
Sri Iskandar Perak


JB
πŸ“²+01121616208
norhapiszah bt md jelas
Tampoi JB&Muar

πŸ“²018-9430567
Addy Jb
TAMPO JB&MUAR


MELAKA
πŸ“²+0182744469
Nor Nor Raihan Ibrahim
Sebelah sek SKDDH,
BUKIT KATIL MELAKA 


πŸ“²0129301186
norliza binti omar
tmn bukit katil permai melaka

πŸ“²0126829468
SITI FAIRUS BINTI ABU BAKAR
TAMAN KELUBI DAMAI,JASIN MELAKA

πŸ“² 0123282897
NORADILAH BT MOHD SANI
TAMAN BALAI PANJANG MURNI MELAKA.

SELANGOR
Nor Aiti Ibrahim
SHAH ALAM
TAMAN SAUJANA MELAKA


πŸ“²+013-9225408
Nurzihana binti nurdin
Tmn putra perdana
puchong selangor


KELANTAN
πŸ“²+0198419600
mazlaini bt mat johari
Tanah Merah
Nusajaya JB


JEPUN
Hidayah hani binti a halim
FUKUI
Seberang perai selatan,Pulau pinang

Nor An Ibrahim
Nagoya Aichi
Taman Desa Idaman Durian Tunggal
Taman Puncak
Taman Bukit Katil Damai


SENDAI
πŸ“²09066841658
Nor Aslily binti sarkam

Rabu, 1 Februari 2017

TIP BIZ PART TIME VS KERJA PEJABAT

Ada tanya tips...

Bagaimana nak buat biz parttime dengan ada kerja hakiki?

Saya share tips cara saya...
Saya baru masuk kerja hampir 1bulan...setelah cuti tanpa gaji 4tahun ikut suami.
Ya saya tahu orang ada kerja hakiki agak sukar nak ada masa untuk agih masa berbisnes..

Dengan ada anak kecil dan anak3 lain...
Suami juga jangan lupa...
Suami pon tanggungjawab juga ni...

Tipsnya mudah...
1. Perlu ada kerjasama antara suami dan isteri...
Suami banyak bantu...isteri happy mudah semua perkara...mudah nak on biz...isteri tenang nak buat semua benda walaupun sukar sebenarnya.

2. Perlu ada pengurusan masa.
Saya pulun buat biz 3waktu...sebelum masuk kerja pukul 8pagi..waktu rehat 1-2pm dan balik kerja 5pm...waktu 8-5petang saya perlu fokus kerja hakiki saya....saya cuba usaha fokus...saya dalam unit yang agak mencabar tak boleh ada benda lain kacau...jadi biz saya letak tepi kejap...jika betul2 kena bantu dan kerja hakiki dah siap baru saya bantu anak2 biz saya.

3. Pulun(buat sungguh3)
Hujung minggu beberapa tahun dulu saya dan suami buat biz homestay...kami la bos kami la kuli(tukang cuci homestay)...kami kerja siang malam nak mula2 bertapak dalam arena homestay....mula3 agak sukar...tapi sekarang kami dah rasa kemanisan dapat peluang buka rezeki kerja pada orang yang sungguh2 nak cari r3zeki...

Kadang3 saya tahu ada ketegangan stress nak urus hidup itu adalah DUGAAN...

Berbahas antara suami isteri tu banyak nak urus kehidupan ni....

Bukan mudah nak berjaya...

Perlu lalui pelbagai halangan tapi jangan jadikan halangan itu mematikan usaha kita untuk berjaya...

Yakin Allah ada untuk kita😭😭😭😭😭😭



Rabu, 25 Januari 2017

Vivix------>Ratu Jerawat Vs Ratu Snow WhiteπŸ˜„








Wahhhhh...



Saya kongsi apa yang saya amalkan untuk atasi masalah kulit saya....



Ya!!!


Saya ratu kulit bermasalah jerawat,parut berminyak pigmentasi whitehead blackhead...


Sekarang pon masih ada...


Tapi terkawal...


Tidak semeriah dulu...



Apa yang saya ikhtiar?


Saya amalkan SET KULIT:-


Pada tahun 2014

1) ESP

2)GLA COMPLEX

3)VitaC

4)VitaE


Pada tahun 2017

5)Collegen

7)VIVIX


Selain itu SET KULIT LUARAN:-


1)SET LENGKAP ENFUSELLE

    (Normal to oily skin)


2) NUTRIWHITE

     1) Makeup Remover

     2) Gentle Deep Foaming



Gunakan setiap hari pagi dan petang untuk dapatkan hasil kulit yang diingini...



Berusaha 



Yang lain biar Allah yang tentukan...



Cantik tu datang dari Allah...



Kita pinjam je sekejap..nanti perlu dipulangkan...




-NAI-

Nor An Ibrahim

+60172215006

Selasa, 10 Januari 2017

Mengantuk semasa proses DETOX SHAKLEE

Antara proses penyembuhan semasa detox..


Mengantuk sangat...


Lepas isya je mata saya akan berat sangat seperti ada lesung badan memaksa saya untuk berehat secara semulajadi...lama dah saya tak tengok movie berita dan program di tv..saya nak merehatkan badan selepas makan vitamin kalsium ostematrix,vitamin cantik kulit vita e dan kadang2 akan telan herblax untuk detox sebelum tidur...


Akan tetapi yang bestnya...saya bangun awal..badan rasa segar..


Siang bersemangat kerja bersungguh-sungguh..


Tapi kesian lagi suami saya jika saya detox dia pasti tak menang tangan kerana perlu jaga baby ummi khalsom yang semakin aktif nak belajar macam2 waktu malam ajar akak tina buat homework, semak apa dia belajar hari2, tak apa abg 7hari je...lepas ni kita bantu hihihi..


Semenjak saya dah kerja ni memang lagi tak menang tangan nak capai buat semua serentak..saya perlu sub kerja kepada suami..contoh iron baju kakak Tina hari2...iron baju saya dan suami saya akan buat stok seminggu selepas ni...bermula lah episod saya buka pusat spa saunaπŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…πŸ˜…


Suka juga tu iron baju boleh detox keluar peluh...dok Malaysia je boleh keluar peluh selalu hihih..di Jepun tunggu musim panas ya baru ketibas(ketiak basah) huhuhuhu😝😝😝😝


Kena menghayati dan mensyukuri apa yang ada...


#jiwaperlukuatnaklaluisemuaini

Khamis, 5 Januari 2017

Darah Tinggi Ayah Turun



Malam tadi ayah saya mengadu


Along darah tinggi ayah doktor kata dah tiada....alhamdulilah...


Doktor macam nak stop ubat darah tinggi...tapi ayah saya takut dia kata dengan saya nak makan ubat darah tinggi dos rendah...keturunan ayah memang darah tinggi agak boleh tahan juga...


Doktor kata jika ambil ubat darah tinggi takut bacaan darah ayah saya rendah...nanti boleh pitam..ayah saya juga ada sejarah darah rendah dan mudah pitam(rasa pening)..


Dia cuba kawal emosi walaupun umurnya dan kategori warga emas...


Saya juga selalu dia suruh kawal emosi...dia tahu kami keturunan darah tinggi jika emosi tak terkawal darah tinggi cepat naik...


Saya ada bagi macam2 vitamin SHAKLEE kepada ayah saya nak ayah makan seperti dia pernah bagi saya makan vitamin masa saya kecil dulu..


Saya tanya ayah apa ayah makan sshingga turun bacaan darah tinggi?..


Ayah saya kata macam2 ayah makan hihihihi...


Wah banyak sangat makan macam2 untuk jaga kesihatan...


Ayah saya bab kesihatan dia memang titik beratkan..


Makan malam tadi dia sebut2 kita makan ikan kukus...siap ayat macam ajak makan ikan sahaja tanpa nasi...


Saya kata nasi kena makan jangan skip nanti gastrik hihihi....melainkan dah minum ESP kita kenyang memang la nasi tak sempat makan...dah terkenyang


Nak diet kena tahu cara bukan tak makan terus...nasi tak berdosa