Khamis, 1 Jun 2017

Sesi burung hantu bermula.

Mesti tertanya2 awat lah hari2 up sesi burung hantu.

Mak2 bapa2 ada anak kecil pasti merasa sesi burung hantu ini.

Saya dok up hari2 kerana saya dah 7-8tahun dah tak dapat penyakit sesi burung hantu ni. Kira honeymoon la kami. Bila lahir je baby ramai pakat2 wish selamat tak tidur malam ya.

Bermula episod drama jam 2pagi 3pagi 4pagi.
Layankan je. Bak kata bos saya jangan merunggut. Tatkala orang berusaha nak anak tak dapat. Kita ada rezki anak tu tempuh jer dengar sabar. Terpana betul. Betul juga tu. Perlu terima seadanya dan harungi dengan sabar.

Pagi ni bam2 terjaga nak menyusu dapat saya terus bangkit pam susu. Menurut perkongsian NinjaPa:-

Jadual Pump Susu yang di anjurkan
-----------------------------------
Sesi 1 : 8 - 10 am
Sesi 2 : 10 - 12 pm
Sesi 3 : 12 - 2 pm
Sesi 4 : 2 - 4 pm
Sesi 5 : 9pm - 1 am
Sesi 6 : 1-6 am

Jadi bila ada peluang je berjaga malam anak dah dapat susu atau belum saya siap sedia sesi mengepam. Balik kerja je basuh siap2 peralatan pam susu untuk mudahkan sesi pengepaman di awal pagi. Saya perlu berusaha lebih untuk kumpul susu anak buat bekalan di taska.

Selain itu say standby siap2 minuman tenaga milkbooster (ESP, OSTEMATRIX & ALFALFA COMPLEX) saya. Ibu menyusu memang kuat minum air. Bukan kuat minum sahaja kuat detox membuang sahaja. Tengah pam ni boleh 2-3kali membuang2. Saya fikir saya ada penyakit membuang ni. Tapi geng ibu2 pam susu kami alami masalah yang sama. Tapi bagi saya ni bukan masalah tapi ini kebaikkan kepada kami dapat nyah toksin tu.



Patutlah salah seorang detox kami yang berusaha top up susu dengan set milkbooster ni makin kurang berat. Berat dulu 83kg lebih kurang dah menyusut ke 77kg dan lebih lagi bulan ramadhan ni. Pakej nak milkboster dapat turun kg. Gembira dengar perkongsian kawan2.
Tahniah moga kak manis dapat kumpul susu bsnyak2 dan dapat slim fit insya-Allah :) 😍😊😊😊

Jumaat, 26 Mei 2017

Luka Cepat Sembuh Dengan Shaklee



Borak2 pengalaman pantang.

Sentuh bab berbengkung.

Pengalaman anak pertama berbengkung tapi kadang culas. Bukan apa pakai bengkung.
Bengkungnya naik atas sampai ke pinggang hahaha.


Kekonon nak dapat bentuk asal sebelum mengandung. Dengan dukacitanya tak dapat. Badan bam2 juga perut boroi. Lari semua alignment. Bukan itu sahaja badan makin bam2. Pelaburan beli set berpantang yg viral waktu itu pon tak berhasil. Set berpantangnya tak efektif untuk saya waktu itu. Bising mak saya labur set pantang dekat RM400 tapi tak digunakan semua.


Jadi anak ke 2 belajar daripada kegagalan tiada set pantang yang mahal2 hanya set afiat je bawah RM100. Selain itu saya meneruskan makan vitamin sedia ada yang saya amalkan sebelum mengandung lagi. Vitamin ini juga saya makan semasa mengandung dan berpantang. Jadi saya tak mengeluarkan modal sangat tinggi untuk set pantang. Orang dok riki2 set pantang saya santai sahaja dengan berpantang tanpa bengkung.

Hasilnya badan saya lebih ramping terbentuk kalah berpantang anak pertama. Pantang dengan santai tanpa stress. Luka pembedahan czer menegak tu cepat baik. Biasa kawan2 kata ambil masa nak baik. Kecutan rahim tu yang sangat best dlm pantang kurang 7hari rahim saya dah mengecut hasil baby bam2 menyusu. Tapi ni saya sangat rasa syukur Allah bagi saya nikmat menyusukan anak. Dlm pantang tawaran susu amat baik sehingga perlu pinjam pam. Ada masalah bengkak susu. Suami on the spot beli pam susu. Mulanya saya tak yakin dapat menyusui anak saya kerana ada pengalaman tak dapat susui anak langsung semasa anak pertama dulu. Walapun dah pelbagao cara saya usaha saya tak dapat rezeki susukan kakak Tina :(.


Sebenarnya banyak pengalaman manis berpantang anak ke2 suami pon banyak tolong. Saya nak pantang 100hari pon dia setuju. Next time kita bagi dia pantang tengok 150hari tanpa diskaun hahahahaha.



Dyan Health Care
COD: Melaka & Nagoya, Aichi, Jepun
Postage:Seluruh Malaysia dan Jepun
Contact:+60172215006
+8180-5100-9381 (whatsApp, line,telegram)
Blog:http://dyan-health-care.blogspot.jp
FB:dyanhealthcare2u
Intagram:dyanhealthcare



#setpantangshaklee
#esp
#vitac
#vitalea
#bcomplex
#alfalfacomplex
#omegaguard
#ostematrix
#trillionaireEmpire
#dyanhealthcare

Khamis, 11 Mei 2017

kembali bangkit milkboosterku

Kembali bangkit.


Sangat suka.

Alhamdulilah.

Semalam dapat 12oz buat stok susu.

Punya risau stok adik dah menyusut.

Tinggal 1 bag 4oz je

Mak perlu kerja kuat.
Ni nak balik kampung
Dah plan dengan en suami.
Nak buat stok susu.
Demi adik ummi DYAN UMMI KHALSOM.
Dia semakin kuat menyusu.
Makin bam2
Geram tengok dia.
Geram nak mengomol dia seperti ibu kucing gomol anaknya.
Semalam saya on minum protein kesukaan saya cinch shake mix.

Alhamdulilah ada kesan pada stok susu.
Hari ni bakal buat cinch shake mix bersama oat.

Untuk peringatan diri saya rajin2 pam minum 2 milkbooster ni buat saya extra supply..jika bam2 tak demand boleh demam bengkak susu sakit urat ya. Sila bawa pam ke hulur dan ke hilir.

An
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/

Sabtu, 22 April 2017

Pengembaraan nak jejak nan pak putra




Kak Tina Ratu Excema

Tugasan baru mak setelah 4bulan balik Malaysia dia tak dijangkiti excema...




Sang kak Tina ratu excema ok..

Kali ni mak An buat edisi siasat kalah Dr perubatan.

Rupanya dia mandi pool g kelas berenang balik dia lupa mandi bersih2.. dia bilas aja.. sabar aja la nak oiii...

Dah beberapa kali join kelas ok je kali ni excema..

Kakak Tina memang mak dah pernah perasan dulu bawa mandi pool di hotel balik kulit dia dahsyat teruk keluar alergik gatal2.

Dia alah dengan air pool.

Tapi dia suka sangat nak berenang.

Ok la bermula tambahan tugas mak An ok sapu excema dia..perlu sapu hari2 sehingga hilang.

Krim Herbal Blend dihasilkan daripada 4 jenis tumbuhan herba iaitu Daun Sage, Horge Chesnut , Yarrow dan Rosemary yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan.


Daun Sage

Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian aescin yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

Yarrow
Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

Rosemary
Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai agen antiradang, anti alergi, anti kulat dan antiseptik. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti gigitan serangga, ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.

Banyakkan kegunaan herbal yang ada dalam setiub Herbal Blend. Maka tidak hairan sehingga 1tahap herbal blend ni ada 3 tiub di rumah ni 1 untuk kakak 1untuk adik standby di taska dan 1 untuk mak bawa di pejabat nak sapu tangan tumit kembung angin.

Rabu, 19 April 2017

KELAS DETOX UNTUK SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN

Alhamdulilah malam tadi buat temujanji dengan beautician adik manis buang blackhead whitehead jerawat bagai.

Dia kata kulit saya tak banyak makhluk asing tersebut.

Dengan amalam vitamin dan produk semulajadi sahaja kulit saya dah semakin baik daripada masalah ☆jerawat
☆parut
☆kusam
☆kulit tak sekata
☆pigmentasi
☆berminyak
☆tak berseri.

Dan yang sangat best malam tadi SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN maklumkan groupnya dah mula start buat group detox.

Suka sangat:) Memang niat saya nak semua orang tahu ilmu detox.

Ada niat nak buat detox sama2. Daripada saya tinggal Jepun lagi saya dah ajak ramai orang buat detox berjemaah.

Bukan untuk saya untuk semua orang yang niat nak buat detox mereka akan rasai kesan yang luar biasa.

Nak tahu kesan luar biasa itu perlu la start buat DETOX dan KONSISTEN buat.

Insya- Allah hasilnya akak nampak.

#detox
#detoxshaklee
#shakleedetox

Ahad, 2 April 2017

Renew Ahli SHAKLEE

Rupanya ramai yang tak tahu SHAKLEE ada buat pendaftaran tahunan keahlian (Annual Membership renewal)

Tahun lepas saya dah daftar RM30 siap dapat evoucher kerana dengan renew rm30 sebelum 1 april boleh dpt evoucher. setiap kali kita beli 100uv, automatik shaklee 'gunakan' rm10 drp evoucher tu.

Saya hanya shopping je atas 100uv dan automatik voucher tersebut akan ditolak.

Manakala ahli yang terlepas pandang tak tahu perkara ini automatik keahlian akan terbatal dan perlu daftar baru dengan bayaran RM69 tidak termasuk pos.

Rugikan perlu daftar semula...jadi jika nak harga ahli beli produk harga ahli yang lagi super duper jimat 15-25% jangan lupa renew ya.. yang dah terlepas tak per jangan dukacita boleh cari upline yang boleh bantu anda daftar ahli baru minta mereka daftarkan.

Jika tiada jumpa upline doh... cari je saya.. saya sedia bantu daftar daripada mula..

Kerana anda akan didaftarkan secara manual tidak boleh didaftarkan secara online.

Daftar online untuk ahli yang tidak pernah berdaftar ahli. Pendaftaran online sangat laju dan pantas secepat kurang 30-15minit bergantung kepada upline yang menaip. Ini kerna no ahli dan password akan anda dapat terus dalam peti mesej hp dan email anda.

Sangat mudah

Memang mudah.

Selepas tu anda boleh shopping produk online.

Jika cukup pembelian atas 150uv anda dapat bonus..

Sangat untung

PASTI untung untuk anda.

-NAI-
1110254
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/?m=1