Khamis, 11 Mei 2017

kembali bangkit milkboosterku

Kembali bangkit.


Sangat suka.

Alhamdulilah.

Semalam dapat 12oz buat stok susu.

Punya risau stok adik dah menyusut.

Tinggal 1 bag 4oz je

Mak perlu kerja kuat.
Ni nak balik kampung
Dah plan dengan en suami.
Nak buat stok susu.
Demi adik ummi DYAN UMMI KHALSOM.
Dia semakin kuat menyusu.
Makin bam2
Geram tengok dia.
Geram nak mengomol dia seperti ibu kucing gomol anaknya.
Semalam saya on minum protein kesukaan saya cinch shake mix.

Alhamdulilah ada kesan pada stok susu.
Hari ni bakal buat cinch shake mix bersama oat.

Untuk peringatan diri saya rajin2 pam minum 2 milkbooster ni buat saya extra supply..jika bam2 tak demand boleh demam bengkak susu sakit urat ya. Sila bawa pam ke hulur dan ke hilir.

An
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/

Sabtu, 22 April 2017

Pengembaraan nak jejak nan pak putra




Kak Tina Ratu Excema

Tugasan baru mak setelah 4bulan balik Malaysia dia tak dijangkiti excema...




Sang kak Tina ratu excema ok..

Kali ni mak An buat edisi siasat kalah Dr perubatan.

Rupanya dia mandi pool g kelas berenang balik dia lupa mandi bersih2.. dia bilas aja.. sabar aja la nak oiii...

Dah beberapa kali join kelas ok je kali ni excema..

Kakak Tina memang mak dah pernah perasan dulu bawa mandi pool di hotel balik kulit dia dahsyat teruk keluar alergik gatal2.

Dia alah dengan air pool.

Tapi dia suka sangat nak berenang.

Ok la bermula tambahan tugas mak An ok sapu excema dia..perlu sapu hari2 sehingga hilang.

Krim Herbal Blend dihasilkan daripada 4 jenis tumbuhan herba iaitu Daun Sage, Horge Chesnut , Yarrow dan Rosemary yang sememangnya digunakan secara tradisional untuk masalah berkaitan kulit dan melegakan kesakitan.


Daun Sage

Daun Sage atau nama saintifiknya Salvia officinalis adalah sejenis herba yang sering digunakan di dalam masakan. Daun ini juga sering digunakan sebagai pembasmi kuman dan juga jangkitan. Daun sage turut mengandungi astringen yang membantu dalam mengecutkan liang luka yang terbuka. Ia juga memberi kesan kelegaan dan digunakan untuk menyembuhkan ulser.

Horse Chesnut

Tumbuhan ini mengandungi sebatian aescin yang merupakan agen antiradang dan memberi kesan kelegaan apabila digunakan. Ianya digunakan bagi menyelesaikan masalah sendi atau urat.

Yarrow
Tumbuhan ini bukan sahaja boleh dimakan sebagai salad tetapi banyak digunakan secara tradisional bagi mengubati demam, selsema dan ketidakselesaan perut. Ia juga sangat  bagus untuk masalah ruam dan penyembuhan luka. Malah di sesetengah tempat tumbuhan ini dikunyah untuk melegakan sakit pada gigi.

Rosemary
Tumbuhan ini juga sering digunakan sebagai herba di dalam masakan. Ianya amat dikenali sebagai agen antiradang, anti alergi, anti kulat dan antiseptik. Ianya juga banyak digunakan dalam merawat masalah kulit seperti gigitan serangga, ekzema dan sering digunakan untuk penyembuhan luka.

Banyakkan kegunaan herbal yang ada dalam setiub Herbal Blend. Maka tidak hairan sehingga 1tahap herbal blend ni ada 3 tiub di rumah ni 1 untuk kakak 1untuk adik standby di taska dan 1 untuk mak bawa di pejabat nak sapu tangan tumit kembung angin.

Rabu, 19 April 2017

KELAS DETOX UNTUK SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN

Alhamdulilah malam tadi buat temujanji dengan beautician adik manis buang blackhead whitehead jerawat bagai.

Dia kata kulit saya tak banyak makhluk asing tersebut.

Dengan amalam vitamin dan produk semulajadi sahaja kulit saya dah semakin baik daripada masalah ☆jerawat
☆parut
☆kusam
☆kulit tak sekata
☆pigmentasi
☆berminyak
☆tak berseri.

Dan yang sangat best malam tadi SHAKLEE COORDINATOR ARTIKA HASAN maklumkan groupnya dah mula start buat group detox.

Suka sangat:) Memang niat saya nak semua orang tahu ilmu detox.

Ada niat nak buat detox sama2. Daripada saya tinggal Jepun lagi saya dah ajak ramai orang buat detox berjemaah.

Bukan untuk saya untuk semua orang yang niat nak buat detox mereka akan rasai kesan yang luar biasa.

Nak tahu kesan luar biasa itu perlu la start buat DETOX dan KONSISTEN buat.

Insya- Allah hasilnya akak nampak.

#detox
#detoxshaklee
#shakleedetox

Ahad, 2 April 2017

Renew Ahli SHAKLEE

Rupanya ramai yang tak tahu SHAKLEE ada buat pendaftaran tahunan keahlian (Annual Membership renewal)

Tahun lepas saya dah daftar RM30 siap dapat evoucher kerana dengan renew rm30 sebelum 1 april boleh dpt evoucher. setiap kali kita beli 100uv, automatik shaklee 'gunakan' rm10 drp evoucher tu.

Saya hanya shopping je atas 100uv dan automatik voucher tersebut akan ditolak.

Manakala ahli yang terlepas pandang tak tahu perkara ini automatik keahlian akan terbatal dan perlu daftar baru dengan bayaran RM69 tidak termasuk pos.

Rugikan perlu daftar semula...jadi jika nak harga ahli beli produk harga ahli yang lagi super duper jimat 15-25% jangan lupa renew ya.. yang dah terlepas tak per jangan dukacita boleh cari upline yang boleh bantu anda daftar ahli baru minta mereka daftarkan.

Jika tiada jumpa upline doh... cari je saya.. saya sedia bantu daftar daripada mula..

Kerana anda akan didaftarkan secara manual tidak boleh didaftarkan secara online.

Daftar online untuk ahli yang tidak pernah berdaftar ahli. Pendaftaran online sangat laju dan pantas secepat kurang 30-15minit bergantung kepada upline yang menaip. Ini kerna no ahli dan password akan anda dapat terus dalam peti mesej hp dan email anda.

Sangat mudah

Memang mudah.

Selepas tu anda boleh shopping produk online.

Jika cukup pembelian atas 150uv anda dapat bonus..

Sangat untung

PASTI untung untuk anda.

-NAI-
1110254
+60172215006
http://dyan-health-care.blogspot.my/?m=1

Sabtu, 1 April 2017

PARUT JERAWAT HILANG DENGAN SHAKLEE




Alhamdulilah..

Ramai kata kulit saya semakin ok..

Nutritions SHAKLEE pon kata kulit saya lebih nampak mudah berbanding dulu..

Lebih nampak awet muda..






Sudah kurang jerawat parut jerawat.

Saya amalkan set kulit SHAKLEE dalaman dan luaran..

Dalaman ESP VITA C VITA E VIVIX juga Collagen ni antaranya tumpuan khusus untuk kulit. Sebenarnya daripada 100% saya dah guna lebih 90-95% produk SHAKLEE dan sangat2 berpuas hati..



Luaran saya guna set muka ENFUSELLE dan NUTERIWHITE.


Semua produk saya guna daripada alam semulajadi yang melalui kajian klinikal lab yang ketat. Sebenarnya sangat ketat. Oleh itu saya sangat puas hati gunakan selama hampir 5 tahun sejak tahun 2013.


Dyan Health Care
COD: Melaka & Nagoya, Aichi, Jepun
Postage:Seluruh Malaysia dan Jepun
Contact:+60172215006
+8180-5100-9381 (whatsApp, line,telegram)
Blog:http://dyan-health-care.blogspot.jp
FB:dyanhealthcare2u
Intagram:dyanhealthcare

Khamis, 23 Mac 2017

Hobi Baru Melaram




Hujung minggu sudah saya teringin nak adik saya Nor Raihan make up saya..buat makeover.

Semua ni gara2 set NUTRIWHITE sold out.

Ada yang memborong disebabkan tahu kebagusan NUTRIWHITE terutama makeup remover mampu untuk menanggalkan makeup..

Saya sebelum.ni yang tak suka makeup kerana ada masalah nak cuci makeup.

Tapi dengan NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER.
Eye liner maskara yang sukar nak dibersihkan itu dapat dibersihkan dengan sekejap sahaja kurang 15minit tanggal sisa2 makeup.

Punya happy saya..lepas ni tak serik la saya nak bermake over janji NUTRIWHITE MAKEUP REMOVER ada. Settle masalah