Isnin, 5 Disember 2016

Idola Saya

Antara Idola




Sebelum saya mengandung dulu...


Saya suka google baca kisah kurus...


Orang kurus..


Orang badan berisi boleh kurus...


Macam2 saya baca nak cungkil ilmu sikit.3...


Mana tahu 1hari saya juga boleh kurus..


Walaupun dulu saya tak yakin...


Tapi rasa KAGUM juga dengan orang yang boleh turun berat badan..


Kerana saya antara yang tidak berjaya turun berat..


Pernah dulu turun 1-2kg...


Saya naik berkilo2...


Dah cantik buat workout siang, malam badan rasa panas..


Bagai metabolisma telah berkerja bakar lemak..


Tapi bila saya stop buat workout..


Nah berat badan saya naik semula.


Masa tu gaya makan saya agak ke laut juga...


Niat nak makan 1pinggan sekejap je..lepas daripada itu berpinggan2 saya tambah...


Keadaan ni tak ambil masa lama pon dalam masa sebulan je saya dah cubby semula...


Masa ni saya tak jumpa pon apa itu ilmu detox...


Bagaimana nak turun berat dengan makanan tambahan yang betul.


Juga cara minum air masak yang betul...


Alhamdulilah Allah dah tunjukkan jalan kepada saya untuk berdetok apabila saya ternampak dalam FB MD saudara Firdhaus Zulkifli dan saya cuba tanya upline saya Wardah Rashid...dia masukkan saya dalam telegram group detox saya jadi silent reader..


Tapi bukan silent reader tak buat apa2...


Saya gali2,....saya hadam dan saya buat...tak tahu saya tanya dalam group sehingga saya berjaya nak dapatkan berat badan anak dara...


Kerana saya ada NIAT...jika siapa ikuti pos saya yang lama.. saya dah niat siap2 saya nak kurus seperti zaman anak dara...


Saya usaha, buat, doa juga tak lupa disamping tu moga Allah mudahkan saya kerana pada bulan pertama DETOX saya ada mengalami pelbagai ujian...


Ujian ni jika tak dapat kawal akan stress dan apabila stress saya akan lagi kuat makan....


Hasil daripada doa supaya Allah mudahkan segala urusan..


Alhamdulilah saya mampu untuk mencapai impian saya untuk turunkan berat badan.


Hasil daripada sedikit ilmu tu saya share sedikit supaya semua yang bertanya mendapat ilmu juga.


Ilmu perlu dikongsi supaya saya boleh tambah lagi banyak ilmu yang saya tak tahu selepas ini.


Nor An Ibrahim

Sabtu, 3 Disember 2016

Checlist

Checlist dah buat hari ni(pagi):-

✅pam susu done
✅sarapan ESP done
✅iklan homestay done
✅promo produk kesihatan done
✅simpan kain cotton Jepun kawan2 done

Yang belum dan
✅lipat kain isi rumah ni
✅sarapan isi rumah (tak tahu nak masak apa ni😱😱😱)
✅kemas rumah
✅order vitamin

Ok siapa nak order vitamin semulajadi boleh rojer kita boleh jimat duit pos beli secara pukal.

Jika tak beli herbal blend yang sebotol pon kena caj RM10.60 ya gara2 POSTAGE.

Harga herbal blend daripada RM 30 lebih kurang jadi RM40.60/sebotol..

Rugi tak rugi tak rugi tak di situ...

Jika pergi beli di HQ&branch juga SID guna duit minyak nak pergi balik untuk COD.

Saya dapat bagi harga kasih sayang produk2 saya kerana saya gunakan teknik ini.. beli secara pukal..ambil order banyak2 dan klik2...

Saya tak nak pelanggan saya terbeban nak beli produk2 ni..

Mana yang boleh jimat kita jimat...

Pesanan ringkas daripada saya yang sedang menuntut ilmu Allah.

Nor An Ibrahim

Isnin, 21 November 2016

SET PANTANG SHAKLEE IMPAK MAKSIMA



BEZA.....memang BERBEZA

Mengandung anak pertama vs anak ke 2

Dalam gambar ni saya mengandung anak pertama.


Pengalaman sepanjang mengandung anak sulung:-
1. Happy sangat
2. Lasak sangat
3. Kuat Makan
4. Cepat Lapar
5. Bam2..gemok isi
6. Kena minum air gula hampir 3kali
7.Bleeding sepanjang hamil
8. Selalu masuk hospital
9. Bersalin normal tapi Induce
10.Selalu kena tinggal suami(dia g sambg master)

Yang PENTING tak makan pon vitamin SHAKLEE😍😍😍 gagah kanπŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻masa mengandung anak sulung...

Pengalaman mengandung anak ke2.
1. Terkejut πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ(ehh mcm mana bole termengandung ni!!!,ni suami yg xcaya)
2. Tak lasak sebab suri dihati suami je kerjanya
3. Kuat makan tambah kuat minum air
4. Dah kuat makan HARUS berat tiap bulan naik 1kg dengan jaya hahaha
5. Tak nampak bam2...tapi nampak gemok air
6. Bebas daripada kena minum air gula (ni tak best sebab minum air gula di Jepun sedap minum air ala2 air soda hahaha😝😝😝)
7. Tak boleh banyak gerak-baby nak cepat keluar angaged awal..masuk trimester 3 doktor Jepun soh bed rest
Periuk belanga pon xsentuh..Master Chef Ody Zain pon mula beraksi
8. Terpaksa masuk hospital RED CROSS adhoc sebab tiba di saat akhir sensei kesan PLASENTA ABRUPTION
9. Terpaksa CZER adhoc
10. Selalu berkepit dengan suami tapi kesian kacau dia nak belajar (abis bila PHD nak abis ni😭😭😭😭)

Anak ke2 hasil daripada percubaan amalkan diet tsmbahan dengan vitamin..vitamin SHAKLEE..

Panjang ceritanya sebelum dapat anak ke 2 ni..

Tapi impak daripada kosisten makan vitaminSHAKLEE saya dah rasa sekarang.

Alhamdulilah semuanya yang manis dan positif..

✅Dulu tak dapat nikmat susukan anak sekarang dapat

✅Dulu habis pantang masih sakit jahitan
Sekarang operate luka cepat sembuh.

✅Dulu lambat nak slim sekarang super pantas nak kurus

Terima kasih Allah.

#tapisayanaksangatsuamiselesaibelajardenganjayanya.

+8180 5100 9381
Nor An Ibrahim
SID:MALAYSIA&JEPUN

Rabu, 16 November 2016

GENG DETOX



Geng DETOX saya!!!!!!

Jom kita shake2 badan kasi gegar semua lemak lama&baru.....

Shake

Shake

Shake

Shake

Suka sebab siapa yang ada buat detox berjaya turun

1

2

3

4

.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
7kiloooooooosssπŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»

TahniahhhhhhhhhhπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌπŸ‘πŸΌ

Suka2 sangat😍😍😍😍😍

Dah masalah pulakkk

Baju longgar..hahahaha

Pakat beli baju baru size S terusπŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»




Rabu, 9 November 2016

Viral Kurus di Jepun






Akak duk Jepun buat DETOX!
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nama:Nor An Ibrahim
Umur:35
Tinggi:160cm 


Mula buat detox 3bulan lepas iaitu bulan september 2016 

Buat Detox sendiri 
Detox Siri 1(buat sendiri)
Detox Asal:65kg


Berat Selepas Detox:60kg


Detox Siri 2 (buat sendiri detox puasa)
Berat asal:60kg
Berat selepas detox:59kg


Detox Siri 3 (buat bersama group detox saya)
Berat asal:58kg
Berat selepas detox:56kg


Antara Healing proses:pening,jerawat, berpeluh, badan rasa panas macam buat workout..

Kesan selepas detox:

1. badan semakin ringan

2. mudah untuk beraktiviti

3. pola tidur pon ok tidur 6-8jam sehari..jika kurang pon siang tak rasa letih

4. siang sangat segar (jarang dapat nap😭😭😭)

5. otak fresh,

6. lelemak di perut semakin kurang dulu berlapis, sekarang parut czer pon dah nampak panjang sejangkal.,


7. Baju & seluar semakin membesar..ke saya yang mengecil..baju2 sejuk dulu pakai ketat sekarang sangat longgar.

8. Dah tak craving minum&makanan manis junk food

9. Suka minum air mineral

10. Banyak lagi kesan lepas detox ni😍

Vitamin diambil: ESP, Herblax,Peppermint Ginger, Omegaguard,Lecithin, Alfalfa Complex (SET KURUS)

Vitamin harian lain on juga seperti vitalea,b complex, vita C,ostematrix, garlic complex, PD, mealshakes


Azam: target nak buat senaman HIIT, tapi belum mampu kerana belum fit..senang berusaha dengan buat brisk walk tapi sekarang dah musim sejuk mungkin buat aktiviti di dalam rumah sahaja...doakan ya✌🏻


Akak mula teringin sangat kurus selepas raya bila timbang rumah kawan...akan punya berat paling dahsyat masa tu atas 65kg....punya susah hati berat naik tak turun..akak terperasan MD punya gambar sebelum&selepas.. Terus tanya akak wardah apa tu detox..cara semua..dia masukkan kak dalam group telegram FLY DETOX CHANNEL.. Daripada situ akak baca hadam terus buat dan ada tanya juga MD masa hari pertama buat..tanya tentang dressing untuk saladπŸ˜ƒ...lepas habis buat detox dah boleh makan secara sihat, guna formula 1/4 (buah,sayur,protein&karbo) jadi masih mengekalkan cara ini untuk penyediaan seisi keluarga

Sebelum lupa akak ibu menyusu...buat detox setelah anak kenal solid food..dalam masa buat detox tak kacau penyusuan sebab pilih sayuran yang bantu milk booster juga

Malu pula tengok pic lama tu tak boleh nak pasang tali pinggangnyaπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆsekarang dah 3lubang bole pasang huhuh

Alhamdulilah cuba sihat sbb akak ada sejarah penyakit 3sersngkai dlm keluarga huhuhu😭😭😭

-Kak Nor An Ibrahim-


FB Pages:



No tepon untuk WA:


+81 80-5100-9381


Akak Nor An skang duk kat Jepun ye

Sabtu, 5 November 2016

SUSU IBU UNTU ANAK KE 2






Pengalaman menyusakan anak adalah terindah.


Alhamdulilah saya tahu bukan semua orang mampu menyusukan anak. Saya juga ada pengalaman tidak berjaya menyusu anak pertama. Tapi bila saya baca balik ayat 8 daripada surah ar-Rad.. Saya menjadi redha sebab Allah dah tetap kan setiap anak yg kita kandung tu dengan rezeki masing2.



Tapi saya terpikir juga kenapa lah dulu saya tak cuba set MILK BOOSTER daripada Shaklee ya mungkin berbalik pada rezeki tadi.

Alhamdulilah kali ni Allah bagi rezeki menyusu bayi dengan usaha saya konsisten minum ESP& makan ALFALFA COMPLEX. Saya makan vitamin2 ni bukan dalam pantang je tapi dah consume vitamin shaklee sebelum mengandung. Hampir 80-90% produknya saya gunakan ambil masa yang agak lama ya untuk tahu hasilnya. Kuncinya yang saya boleh bagitahu konsisten buka mkn hari ni besok baru nampak hasil. Ada orang mudah giveup mkn 1/2jln dah stop. Lepas tu salahkan vitamin tak berkesan. Kita kena check dulu usaha&cara kita dah maksimum ke..lau dah masih tak berjaya baru boleh salahkan produk tu tak berkesan.

Ok untuk milk booster nampak je 2 ni je kan tapi elok kita tambahkan Vitalea sumber multivitemin&mineral bersama VitaC supaya memudahkan proses penyerapan vitamin&mineral tu dan yang penting sangat B complex ni sangat membantu emosi ibu menyusu supaya tidak stress dan bertenaga. Proses penyusuan bukan 1 proses yang mudah ya..orang tengok je mcm senang tapi kita kena ada ilmu demand supply, kena rajin pam bagi yg bekerja dan nak rangsang pengeluran susu. 
Makan makanan yang bantu rangsang susu ibu seperti daikon, longan jantung pisang, halba kurma kekacang seperti badam dll boleh juga membantu milk booster.

Semua kita boleh cuba nak cari info google je klik2 jumpa pelbagai petua dan cara. Jangan lupa berdoa kepada Allah untuk memudahkan proses penyusuan supaya dapat susukan anak sehingga 2tahun.

Semoga Allah tunjukkan jalan..

Luahan hati yang lama terpendam

wassap/line/telegram
πŸ“²+8180 5100 9381
Nor An Ibrahim
DURIAN TUNGGAL MELAKA&NAGOYA 

Rabu, 2 November 2016

Detox dulu sebelum kurus

Ada orang kata aku diet makan sikit&aktif sukan tapi berat tak turun2???!!!!!😱😱😱😱 Kenapa ya an???!!!!! Macam mana saya boleh turun berat?
Dulu berat saya hampir 80kg masa mengandung..tapi sebelum mengandung pon berat dahsyat juga 68kg😜... Detik saya terbuka hati nak kuruskan badan dan buang kilo lepas raya sbb dok timbang tengok berat makin mencanak canak naik... Apa yg saya buat waktu tu?
saya gegau upline saya nak belajar cara DETOX.. Alhamdulilah dengan bantuan info dan maklumat daripada MD&MIA. Saya buat sungguh2 DETOX.. Dalam DETOX yang saya buat makanan,vitamin,air masak&beriadah bergerak serentak.. Jika nak cepat beriadah seperti brisk walk atau berjalan santai setiap hari penting.. Dan vitamin harian saya juga membantu...saya makan vitamin DETOK untuk bantu saya kekal cergas.

Air masak juga penting waktu tu saya terpaksa ambil lebih daripada 3.5l sehari..sekarang pengambilan air saya dah berkurang dengan jumlah berat saya. Sekarang saya hanya ambil air masak kurang daripada 3.5l

Sesiapa yang ada niat nak kurang kilo tu kena buat DETOX dulu ya..tak lama pon 7hari je...lepas tu badan akan mudah kurus dan berat akan mudah turun.

Nakkan vitamin detox boleh pm tepi. Saya sedia ajar cara makan vitamin DETOX.



#detox 
#slim 
#kurus 
#kuruscepat 
#dropship 
#bizonline 
#bizonlinemalaysia 
#eatclean

 πŸ“²+8180 5100 9381
Nor an Ibrahim