Ahad, 28 Januari 2018

KURUS DENGAN DETOX BAJET SHAKLEE



Set Detox Bajet ni sekejap jer licin. Bulan Januari 2018 je kami restock lagi.

Kakak Manis adik Manis dapatkan stok detox bajet ni daripada kami konsisten setiap bulan.


Kami pun memang sebulan sebotol set ni licin bukan simpan tapi makan sebelum atau selepas makan tengahari malam sarapan.

Setiap hari 6biji lecithin ni kami makan. Herblax pula apabila terlebih makan karbo.
Saya sejenis yang sukar membuang hari2 jika tak makan makanan detox.
Jadi perlu sediakan stock set detox ni di rumah.

Bulan ni berat ada turun sikit daripada mula2 hampir 65-66kg.
Kelmarin timbang berat ada turun ke 61.9-61.7kg



Target tahun 2018 ni nak turun berat asal awal tahun 2017 iaitu 55-54kg.

Harap dipermudahkan. Kali ni dengan menu relax bersama supplement shaklee.



Selasa, 9 Januari 2018

TEH HIJAU BANTU TURUN BERATCINC

Teh hijau best sangat tau.






Kenapa?


1. Teh hijau berikan tenaga.


2. Teh hijau tingkatkan pembakaran lemak.


3. Teh hijau tngkatkan metabolisma.


4. Bonus teh hijau turunkan berat badan.


Minum 3 kali teh hijau sehari bantu cegah perut buncit secara automatik berat pun turun.


Bagaimana cara minum teh hijau yang efektif?

Semestinya tanpa gula dan susu pekat manis.

Jika yang tak biasa dengan sesetengah teh hijau yang sedikit pahit boleh tambahkan lemon dan sedikit madu asli.


Khasiat Kesihatan Green Tea / Khasiat Teh Hijau


Banyak kajian telah dilakukan keatas green tea atau Khasiat Teh Hijau dan di dapati banyak khasiat kesihatan yang boleh di manafaat kan. Antara kandungan khasiat Khasiat Teh Hijau yang boleh diperolehi dengan minum secara berterusan produk yang mengandungi green tea adalah:


Polyphenols dan Polysaccharides dapat memberi kesan manafaat kepada pengurangan pendedahan kepada radikal bebas.


Kepekatan Polyphenols dan Flavenoids Khasiat Teh Hijau yang tinggi boleh membantu kesihatan sistem imun tubuh.





Menggalakkan pembakaran lemak


Kehilangan lemak yang dilihat kepada peminum Green Tea lebih khusus kepada lemak di viscera (lemak di dalam kaviti abdomen, usus dan organ dalaman yang lebih dikaitkan dengan peningkatan risiko sindrom metabolik dan diabetes jenis 2).

Tiga komponen utama perawatan yang penting.


Cara yang mudah dan enak untuk secangkir teh hijau adalah dengan bancuh 1sachet energy tea mix cinch yang mempunyai kombinasi teh hijau teh putih dan teh merah. Teh ini dikombinasikan sedap tanpa tambahan gula. Memang terbaik diminum saat panas atau dibancuh sejuk. Menyejukkan tekak dan badan saat cuaca hangat.

Sabtu, 6 Januari 2018

Cara kurangkan sakit kaki selepas berjalan

Gara-gara percutian adhoc, jauh perjalanan daripada Melaka ke Terengganu, Kelantan dan Pahang suami saya mengalami kesakitan di kaki.

Kesian sangat tengok dia nak sujud tak boleh. Hari khamis tu ikut dia ada sukan badminton tapi dia lencongkan ke laluan balik. Eh abang tak ada baddo(badminton) ke hari ni?tanya saya dengan girang(punya suka dia tak sukan,hahah tak payah tunggu lama dalam kereta)
Katanya:tak la kaki kita sakit ni.
Balik dia baring dan minta picit kaki wah bahagian ada kaki di peha panas macam demam je.

Saya sapukan krim herbal blend sambil picit kerana tak jumpa minyak urut.
Lepas magrib saya bancuhkan campuran collegen powder, performance drink dan vivix. Paksa dia minum walaupun dia berkeras tak nak. Katanya tak boleh telan kecuali vivix. Campuran collegen powder je tu dia tak boleh terima. Tapi akibat dah letak performance drink boleh ler tekak dia telan semua. Saya je habis kan saki baki collegen powder tu.


Besok paginya saya tanya sakit lagi tak kaki kita jumpa doktor. Dia tak nak katanya dah ok. Sakit sikit je. Wah sangat terkejut kejap je dah baik?ke tak nak pergi klinik bagi alasan dah ok? Tapi dah nampak dia sujud solat ok tu. Kira alhamdulilah tak mulai nak sembuh kerana keletihan dan keradangan.

Minuman saya berikan kepada suami tu sangat bagus untuk keletihan keradangan dalam badan. Jika tak sihat saya memang ambil extra dos. Alhamdulilah bantu saya untuk cepat sembuh. Ni bukan ubat ni makanan tambahan ikhtiar untuk bantu penyembuhan ubat klinik pun mesti saya makan jika saya yang sangat teruk.







Dengan rasa bersyukur suami dah sihat ada teman jalan balik. Semalam adhoc makwe ajak jalan muar tanya balik. Kaki abang dah ok ke?dia kata ok je. Ok lah tu dah tak risau dah dia dah sihat.

Memang tak rugi simpan stok collegen powde, vivix dan performance drink ni. Digunakan saat diperlukan dan saat kecemasan macam ni.





Jumaat, 5 Januari 2018

Cara tingkatkan sistem imun badan

Minyak ikan bantu kurangi keradangan dan radikal bebas.

Pernah tengok iklan scoot ilmusion?

Setiap kali musim berubah terutama musim hujan mesti makan scoot ilmusion.

Kenapa?
scoot ilmusion adalah bersumberkan minyak ikan. Kanak2 digalakkan ambil minyak ikan untuk bantuk mereka melawan radikal bebas meningkatkan sistem imun untuk melawan penyakit.

Maka tak hairan scoot ilmusion menjadi pilihan ibu bapa. Kami dulu pun peminat scoot ilmusion perisa oren.

Tapi sejak beberapa tahun ini dah telan minyak ikan asli omega3 dengan DHA dan EPA.

Anak kami pun suka kunyah kapsul minyak ikan ini. Alhamdulilah daya tahan melawan penyakitnya makin baik.


Isnin, 1 Januari 2018

Cara atasi hidung selesema dengan vitamin c

Wah abang dah penat jadi jurupandu kami selama 5 hari ni. Beberapa hari ni nampak dia selesema.

Hari ni kita patahkan 2biji vitamin c dan bagi dia telan. Katanya banyaknya kena telan. Haruslah telan banyak asyik dengar sok sek sok sek je hidung tu kita bagi telan vitamin c ni.

Vitamin C ni sahabat saya saat berjalan jauh. Harus bawa vitamin C kerana buah sayur kadang tak dapat ambil saat travel ni. Imun kita mesti berubah dia kawasan yang berlainan. Terutama kita menginap di tempat dan terdedah dengan orang keliling yang kurang sihat. Makan pun tak menentu jadi imun badan pun turun bercelaru. Saya harus selit vitamin c ni semasa saya berjalan. Anak kecil ni pun perlu zat daripada penyusuannya. Saat berjalan ni dia kurang makan asyik menyusu sahaja. Saya mesti berikan hanya yang terbaik untuknya. Usaha sahaja dulu. Tapi jika Allah dah berikan sakit tu perlu redha la. Itu tandanya Allah nak kita rehat.




Sabtu, 23 Disember 2017

Tingkatkan kesuburan dengan polifenol

Promo vivix berbaki 7hari sahaja.

Happy closing

Minuman sesudu sirap merah pekat ni diperkaya dengan khasiat daripada buahan dan sayuran yang mempunyai POLIFENOL.

APA ITU POLIFENOL?
Polifenol adalah sejenis phytokimia yang terdapat di dalam tumbuhan dan sayuran. Sehingga kini, terdapat 8,000 tumbuhan dan sayur-sayuran yang telah dikenalpasti mempunyai kandungan polifenol yang tinggi. Polifenol sebenarnya adalah antioksidan yang sangat bagus untuk bertindak sebagai perisai bagi melindungi sel badan kita daripada serangan radikal bebas.

Dan Shaklee telah mempunyai ramuan polifenol yang berkuasa dan mujarab untuk melambatkan penuaan di peringkat sel di dalam sebotol Vivix.


Dengan pelindungan sel yang cukup mampu untuk memberikan beberapa manfaat kepada badan antaranya:-

1. Tingkatkan tenaga
2. Menyihatkan badan
3. Kulit berseri kurang jeragat jerawat parut dan kedutan
4.Kurangi risiko penyakit
5.tingkatkan imuniti badan
6. Meningkatkan kesuburan


Rasai perubahannya hari ini seawal 7hari. Minuman yang menjadi pilihan ekslusif pengguna.



Pengedar Melaka
+017221 5006

Jumaat, 22 Disember 2017

Cara kurangkan rasa lapar ibu menyusu

Lapar.

Tiap kali lepas mengepam lapar.

Baru ni kawan kata jika kita dah nak dekat wean off Atau dah wean off badan akan naik 2kali ganda.

Tak kuat makan pun badan dia naik dua kali ganda. Cabaran mak2 beranak ni nak cantik kembalikan bentuk berat badan asal.

Kita cubalah mana yang mampu. Mana ada orang ok kan berat bentuk badan lari. Mulut kata tak apa. Hati siapa yang tahu. Tatkala baju2 lama tak boleh naik pakai. Itulah cabarannya.

PAGI ni alas perut dengan cinch shake mix perisa coklat ni dulu. Tapi dah selamat minum 600ml air masak putih. Ada adik manis tanya ada tak minuman sedap yang menguruskan?. Saya kata ada air masak lah sedap dan boleh menguruskanπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚.

Muuuummmyyyy tak kuat minum air masak aja. Tak apa ada cadangan lain minum air masak tambah performance drink kepada yang nak cuba2 kurang minuman manis atau nak cuba minum air masak sahaja.

Oh ya cinch shakes mix ni memberikan rasa kenyang lebih lama. Tinggi protein dengan fiber tanpa KOPESTEROL, RENDAH glycemic dan TIADA LEMAK.

Ada kawan2 saya sharing wah kenyang sampai ke petang. Tapi saya tak galakkan dia skip makan. Jadual makan ikut. Sarapan, makan tengahari dan malam makan je seperti biasa tapi kurangkan portion tak lupa 3kali snack sihat.  Air masak perlu 3l supaya mudah badan nak buang sisa2 toksin dalam badan.

Ada juga mengadu berat tak kurang tapi baju lama boleh pakai. Baju pakai rasa longgar. Sebenarnya cinch shake mix ni dia membina otot dalam badan kita ni.  Macam mana tu?
Kerana dalam minuman cinch mix shake ni   ada Leusina membantu mengekalkan otot untuk mencapai berat badan sihat.

Apa itu Leusina?

Leusina/leucin merupakan asid amino perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh. Ia merupakan satu-satunya asid amino yang boleh merangsang sintesis protein otot. Cinch Shake Shaklee yang diperkasa dengan leucin terbukti mampu mengekalkan 100% jisim otot tanpa lemak dan menghilangkan lemak, berat dan inci.

Nak tahu rasa cinch mix shake choc ni. Alah seperti smoothie shake yang kita beli di kios2 tu tapi rasa lebih enak dan lebih berkhasiat kerana terdapat vitamin A, B, C, kalsium, D, E zinc dan magnesium.

Oh patut ler sejak ada anak ke2 ni perasan suami dah jarang bising rambut saya gugur. Sebelum wujudnya si bam. En suami bising kenapa rambut gugur banyak merata2 atas lantai ni?!!! Terus risau dan pergi beli vitamin zinc shaklee dan shampoo prosante untuk rambut gugur. Rupanya dalam minuman cinch ni dah ada zinc. Tak risau lagi nak mencari2 vitamin zincπŸ€“.

Ok lah puas dah membebel si bam2 pun nak mengempeng buat kali ke2.sebelum subuh dah mengempeng. Ni nak lagi mana mak tak lapar je dan sihat comel je kanπŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†